Over ons

Onder het genot van vele kersen biertjes in stamkroeg Friends backstage op de oude markt van Enschede ontstond een idee. ‘Waarom deze gezellige avonden vol harmonie en verbondenheid niet met meerdere mensen delen.’ Pascalle van der Roest en Carlijn van der Zanden vonden dat het tijd was voor een nieuw damesdispuut binnen Enschede. Zij zochten naar dames met de juiste instelling en zo werd langzamerhand Cerasus gevormd. Op 13 juni 2017 werd het officieel, Cerasus werd een Onafhankelijk Damesdispuut in Enschede. 

Deze naam, Cerasus, vindt zijn oorsprong in het Latijn. De Prunus Cerasus is een een plant uit de rozenfamilie die als vrucht de kers draagt. Deze kers heeft een dieprode kleur en wordt veelal gebruikt voor de productie van kersenbier. Om deze reden wordt kriek in veelvoud genuttigd tijdens borrels en de kleur rood met trots gedragen.

O.D.D Cerasus staat voor verbondenheid tussen haar leden, kersen komen immers altijd in meervoud. Altijd verbonden, van begin tot eind. Door wekelijkse borrels en het organiseren van diverse andere activiteiten wordt de verbondenheid gevierd en in stand gehouden.